Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Halina Pawlowská (69) moc ráda jí, a proto i ráda vaří. Často si telefonuje s kamarádkami a radí jim, co uvařit. Ke gastronomii má velmi pozitivní vztah.

Přemek a Honza museli ulovit jedno pštrosí vejce

V novém díle Souboje na talíři, kde bude hostem, zadá Přemku Forejtovi a Honzovi Punčocháři úkol. Oba budou muset zhotovit lehký svěží pokrm na principu leča. Jeho základem musí být zelenina, vejce a sýr. Kdo uvaří hůře, bude muset složit a recitovat oslavnou báseň slavné spisovatelce.

Oba kuchaři při vaření zjistí, že nemají zeleninu, proto musí odběhnout na zahradu a suroviny nasbírat. Další výprava bude pro vejce. Aby se k nim dostali, bude se Přemek muset převléct za pštrosa.

A právě na tento lov pštrosího vejce naváže Halina Pawlowská úsměvnou historkou.

„Já mám teda příšernou pštrosí historku. Byla jsem v Africe a zlomila jsem si tam nohu. Byla jsem tam s filmaři a odložili mě jako nepoužitelnou do výběhu pštrosů. Jeden ten pštros mě viděl pod stromem, zamiloval se do mě a chtěl se mnou mít sex,“ svěřila se oblíbená spisovatelka. „Pět chlapů ho muselo odhánět obrovským pádlem, aby dal pokoj. Často se mi zasteskne a říkám si, to byla láska,“ dodala s úsměvem, kterému se neubránili ani Přemek a Honza.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám