Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už od minulé, sedmé řady si mohou diváci show Tvoje tvář má známý hlas všímat, že představitelům afroamerických umělců přestali maskéři barvit pleť. Jde o rozhodnutí majitele licence.

Velkou pozornost u diváků vzbudilo především srovnání Markéty Konvičkové a Romana Vojtka, kteří ve třetí, respektive osmé řadě představovali pěveckou legendu Arethu Franklin.

Oba zpívali píseň Think, tedy měli i stejný kostým, a zatímco Konvičková pod rukama maskérů prošla kompletní proměnou od hlavy k patě, Vojtkovi už pleť nebarvili. Dle slov PR koordinátora pořadu Vojtěcha Boháčka proto, že se mění doba „a s ní i náhled na to, co naše civilizace považuje za přijatelné“.

Přestat barvit pleť účastníků show byl příkaz seshora. „TV Nova své pořady vždy produkuje v souladu s požadavky majitele licence,“ napsal Boháček Super.cz.

Pěveckou legendu v minulosti ztvárnili také Michaela Badinková (5. řada), Ján Jackuliak (6. řada) nebo minulou řadu Jitka Čvančarová. Ani ta už neměla tmavou tělovku.

Co si o nařízení myslíte?

Je vhodné v Tváři barvit pleť interpretům afroamerických umělců?
Ano
97,5 %
Ne
2,5 %
Celkem hlasovalo 52502 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám