Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rekvizita z balzového dřeva, která byla stěžejní součástí vrcholné scény romantického dramatu Titanic z roku 1997, se dostala do aukce. Ikonické dveře, díky nimž Jack zachrání Rose před umrznutím v Atlantiku, mají nového majitele, který je vydražil za neuvěřitelných 718 750 dolarů, v přepočtu téměř 16,7 milionu korun.

Kdo by si nepamatoval na poslední společnou scénu Jacka Dawsona, jehož ztvárnil Leonardo DiCaprio, a Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet), během níž se s vypětím všech sil podaří dostat Rose ven z vody na plovoucí dveře. Rose nakonec přežije, má rodinu a dožije se vysokého věku přesně tak, jak si Jack přál.

Inkriminovaná pasáž se dostala mnohokrát na přetřes kvůli kontroverzím, které vyvolala. Jack se totiž obětoval a sám v ledovém oceánu umrznul a klesl pod hladinu. Režisér Jamese Camerona, jenž byl oceněn jedenácti Oscary, musel mnohokrát scénu obhajovat, jelikož fanoušci snímku stále spekulovali nad tím, zda nebylo možné zachránit i Jacka…

Ikonické dveře, které byly podle popisku aukce součástí dveřního rámu do salonku první třídy na Titanicu, byly součástí aukce nazvané Heritage Auctions' Treasures z vlastnictví Planet Hollywood. Mezi dalšími legendárními filmovými rekvizitami, které se během aukce dražily, byly například i šifonové šaty Kate Winslet ze závěru filmu, které se prodaly za 125 tisíc dolarů (2,9 milionu korun).

Reklama

Další články

Načítám