Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Aktuálně se v Ulici horečně řeší, jestli si rodina Nyklových přece jen pořídí domácího mazlíčka v podobě pejska z útulku. Hvězdy seriálu v čele s Jaroslavou Obermaierovou (78) se při té příležitosti pochlubily svými čtyřnohými parťáky. Platí v jejich případě rčení: Jaký pán, takový pes?

„Když jsme se synem zůstali sami, tehdy mu bylo dvanáct let, pořídila jsem si malou jezevčí holčičku Nelinku. Strávila s námi patnáct krásných let. Poté jsem měla deset let krysaří fenku Parisku a teď mám čivavu Vašíka. Je plachý, citlivý a miluje mě a já jeho. Každý večer vedle mě usíná, mám ho místo prášku na spaní,“ prozradila Jaroslava Obermaierová, která v seriálu hraje Vilmu Nyklovou.

„Celou dobu se chová vzorně. Odpočívá ve své tašce, neštěká. Kolegové často ani netuší, že ho mívám s sebou,“ doplnila herečka.

Velkou milovnicí a zkušenou chovatelkou čtyřnohých mazlíčků je i další hvězda seriálu Martina Randová. „Mám holčičku francouzského buldočka Mínu, tedy Vilemínu – což byla Drákulova nevěsta. Je jí úctyhodných dvanáct let, je to taková psí dáma v letech. A je úžasná. I přes několik zdravotních komplikací a operací nám stále dokazuje, že s námi chce zůstat ještě dlouho,“ nechala se slyšet.

„Vždycky to byla vzorná fenka, která poslechla na slovo. Po zánětu mozku, který prodělala v osmi letech, a následné delší době strávené na klinice jí teď chvíli trvá, než jí některé informace do té psí hlavinky dotečou. Ale my to chápeme, respektujeme a o to víc ji milujeme,“ dodala.

Čas od času vezmou do ateliérů své domácí mazlíčky také Anežka Rusevová Václav Svoboda. Ani u nich to není první čtyřnohý kámoš a parťák do nepohody, který je v ateliérech jako doma.  

„V dětství jsem psa mít nemohl, rodiče si to nepřáli. Ale jednou jsem měl o prázdninách půjčeného malého voříška. Později i moje dcera zatoužila po psím parťákovi, a tak jsme si pořídili štěně anglického špringršpaněla Andyho. Byl to skvělý společník, který nás doprovázel skoro čtrnáct let. Dokonce se objevil se mnou v jedné epizodě seriálu Pět mrtvých psů. Andy poslouchal režiséra Hřebejka na slovo a ten z něj byl tenkrát naprosto nadšený,“ zavzpomínal na svého prvního psa Svoboda.

„Když jsme se smířili s jeho odchodem, pořídili jsme si pejska stejné rasy jménem Jordan.  I on je skvělý společník, má rád lidi, děti i ostatní psy,“ doplňuje Václav Svoboda.

Reklama

Další články

Načítám