Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zatímco na obrazovce televize Nova v nekonečném seriálu Ulice Rudolf Hrušínský září jako jedna z nejjasnějších hvězd, v podnikání je pořádně vyhaslou kometou. Ještě před lety vlastnil v Jižních Čechách pět galerií. Nedávno ovšem musel v Plané nad Lužnicí zavřít tu poslední.

„Už se mi to nevyplatilo, tak jsem to zavřel,“ přiznal deníku Aha! slavný herec. Pověst galeristy mu zhruba před rokem zkazila kauza, kdy se ukázalo, že ve svých galeriích prodává padělky. Cizinec si tehdy u Hrušínského koupil zarámovanou grafiku slavné malířky Toyen i s podpisem. Jenže následně se zjistilo, že nejde o originál, ale o pouhou knižní ilustraci, kterou někdo z knížky vytrhl a následně nechal zarámovat. Takové jednání se mezi sběrateli umění neodpouští.

Hrušínského síť galerií tak začala chřadnout, až je postupně musel všechny zavřít. Ve výsledku tak na svém koníčku a vysněném předmětu podnikání pořádně prodělal. Spekuluje se o částce přesahující milion korun. Hrušínský ovšem už několik let patří díky Ulici mezi nejlépe vydělávající herce v Česku. Měsíčně si vydělá stovky tisíc korun. A tak snad zvládne i nepříjemný „provar“ ze svého podnikání.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám