Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V kampaních organizace PETA, která již od roku 1980 hájí práva zvířat a etické zacházení s nimi, se v minulosti objevila již spousta slavných osobností. Nově se k nim přiřadila i herečka Donna D’Errico známá především díky účinkování v původní verzi seriálu Pobřežní hlídka.

Představitelka Donny Marco propaguje veganství a zároveň vybízí k tomu, aby lidé nosili svou vlastní kůži, a ne tu zvířecí. Donna, která koncem měsíce oslaví již 56. narozeniny, učinila i prohlášení, proč se rozhodla organizaci podpořit. „Důvod, proč ve svém šatníku nemám žádné produkty ze zvířat, boty ani cokoli jiného, je pouze ten, že nechci, aby zvířata trpěla. Nikdy bych nechtěla přispívat k týrání zvířat. Oni nemohou bez své srsti, peří nebo kůže žít, ale my ano,“ prozradila herečka, která je zároveň aktivní na známé platformě s placeným obsahem. D’Errico na sobě v kampani přitom nemá nic než kruhové náušnice.

„Někteří se domnívají, že přechod na veganský šatník může být těžký, ale není tomu tak. Myslím, že existuje tolik úžasných produktů a návrhářů, kteří razí módu bez krutosti, která je stejně dobrá, a ne-li lepší,“ dodala herečka.

Organizace, jejichž aktuální heslo zní ‚Vyberte si veganství. Vyberte si laskavost a noste svou vlastní krásnou kůži‘, navíc varovala: „Na výrobu kůže, vlny a dalších materiálů pocházejících ze zvířat se spotřebovává obrovské množství přírodních zdrojů. Znečišťuje vodní toky, vede k odlesňování a ztrátě biologické rozmanitosti a uvolňuje obrovské množství skleníkových plynů.“

V minulosti již stejnou organizaci podpořily i některé její kolegyně ze zmiňovaného seriálu. Pamela Anderson je dokonce její dlouholetou ambasadorkou. Již před 22 lety podporovala vegetariánství i Traci Bingham (56).

Související témata:
PETA (organizace)

Reklama

Další články

Načítám