Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hvězdy truchlí po slovenském hitmakerovi a zpěvákovi Vašu Patejdlovi (†68). Byl nejen hvězdou kapely Elán, napsal řadu hitů pro další zpěváky, ale také se zapsal v muzikálovém světě. V Čechách se v Divadle Kalich hrály jeho dvě díla: Osmý světadíl a Voda (a krev) nad vodou.

"Zrovna včera jsem ještě byla na Slovensku u známých a vyprávěla jim příhody ze studia, když jsme nahrávali CD Voda a krev nad vodou a dneska tohle...," řekla Super.cz Míša Tomešová (32), která v muzikálech hrála i se svým manželem Romanem Tomešem.

Právě tam se dali rodiče dvou synů dohromady. "Milý Vašo, i díky vám a vašim písním se naše cesty s Romanem spojily. Děkujeme, že je můžeme zpívat, děkujeme za vaše vřelá slova, jak na Osmém světadílu tak na Vodě. Šťastnou cestu," dodala Tomešová.

Slzy neskrývá ani režisér Ján Ďurovčík, který s Patejdlem mnohokrát spolupracoval. "Nevím, co v tuto chvíli říct, odešel mi přítel, opravdový přítel. Slovensko přišlo o génia, je to skoro nemyslitelné, že už nic nevytvoří. Pro mě to byl největší partner, když jsme dělali spolu muzikály. Měli jsme spolu dělat další muzikál. Je to jediný Slovák, který dosáhl celosvětového úspěchu. Vím, že každý jednou odejde, ale toto je hrozně brzy," řekl Super.cz režisér.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám