Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Příliš kolegů z hudební branže se na rozloučení s Františkem Nedvědem (†73) nesešlo. Dorazili ale členové kapely Druhé podání, s nimiž hudebník vystupoval už v minulém století. Ti také na svého spoluhráče zavzpomínali.

"Hráli jsme spolu deset do roku 2008 a myslíme, že lepších deset let jsme nikdy neodehráli, nikdo z nás," svěřili po pohřbu Františka Nedvěda členové skupiny. Popisovali také, jak jejich spolupráce s legendárním zpěvákem a kytaristou vypadala. "Nikdy nedošlo k zásadní roztržce, nikdy jsme nekončili koncertem, i potom byla legrace," ujistili.

"Hlavně, on nádherně zpíval. Byli jsme skvělá parta, drželi jsme pohromadě a na Františka bylo ohromné spolehnutí. Jel hrát, i když byl nemocný, protože vždycky říkal: Tam jsou diváci, čekají na mě," doplnili.

Po smutném rozloučení s dlouholetým kolegou a kamarádem se pokoušeli vybavit z paměti konkrétní společné zážitky. Jaké byly, to už se dozvíte v našem videu.

Reklama

Další články

Načítám