Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na ulici byste tuto americkou herečku téměř jistě nepoznali. Zvlášť během její sobotní pochůzky v londýnské prominentní čtvrti Soho, kdy se poměrně úspěšně maskovala. Přesto ji minimálně díky jedné ikonické roli určitě dobře znáte…

Kariéru započala tato rodačka z New Yorku, jež se o víkendu zahalila do černé barvy a nasadila si velké sluneční brýle, koncem 60. let. Doslova fenoménem se však stal muzikál z roku 1978, kde ztvárnila roli sebevědomé středoškolačky. V tomto legendárním muzikálu byla nejvýraznější postavou hned po hlavních protagonistech Olivii Newton-John a Johnu Travoltovi. Zřejmě už většina z vás tuší, že jde o postavu drzé Bette Rizzo z Pomády, kterou hrála Stockhard Channing. V té době jí přitom bylo už přes třicet!

Možná vás nyní napadá, kolik herečce vlastně dnes může být let? V únoru oslaví kulatiny a věřte nebo ne, už osmé!

Přestože Channing už není tak herecky aktivní, jako tomu bylo dřív, loni jste ji mohli vidět v komedii Lapham Rising a rok předtím v televizním filmu Smrt roku 2021! Nesmazatelnou stopu ovšem zanechala i jako divadelní herečka na Broadwayi, kde působila celá desetiletí – je zároveň držitelkou několika hereckých cen, mimo jiné Tony či Emmy.

Neméně zajímavý jako ten kariérní byl ovšem i její osobní život. Na muže ale příliš štěstí neměla. Byla čtyřikrát vdaná, ale žádné z manželství nevydrželo déle než osm let. Nejdéle nakonec zůstala s kameramanem Danielem Gillhamem, a to téměř celé čtvrtstoletí až do roku 2014. Děti neměla.

Související témata:
Stockard Channing

Reklama

Další články

Načítám