Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Dove Cameron (23) sdílela se sledujícími na Instagramu hned dva snímky, které doplnila duchaplnými feministickými popisky. Jenže ne všichni se cítili jejím sdělením obohaceni. Hvězda Disneyho totiž na snímcích evidentně neměla podprsenku a jediné, co některé sledující zaujalo, tak byly její prosvítající bradavky.

„Mluvíš o ženské síle a nemáš na sobě podprsenku?“ neodpustil si jeden ze sledujících napsat do komentářů. Na to však Dove velmi rychle reagovala.

„Klidně si tu podprsenku sundejte, když chcete. Neskrývejte svoje tělo. Lidé jsou divní. Jenom proto, že je normální stydět se za bradavky nebo menstruaci, to neznamená, že je na nich něco špatně. Ženská těla jsou nejskvělejší. Kdokoli vám říká, že se máte zahalit a ponižuje vás kvůli vašemu pohlaví, může jít do p*dele,“ napsala hvězda.

Ovšem i tak se to pod příspěvky začalo hemžit komentáři plnými znechucení.

„Jsem matka a tvoje fanynka, ale nechápu, jak takový snímek může být přínosný nebo inspirativní pro mou dceru,“ nechala se slyšet další ze sledujících. "Vem si podprsenku," doporučil jiný.

Někteří se však herečky v komentářích i zastali. Dove pak světu sdělila, že takhle přesně si představuje svou roli vzoru pro ostatní.

Cameron není první známou osobností, která používá sex-appeal pro propagaci feminismu. Stejnou taktiku praktikuje už nějakou dobu například modelka Emily Ratajkowski.

Reklama

Další články

Načítám