Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Exprezident Václav Havel (†75) byl ženatý dvakrát a dá se říct, že obě manželství rozdělila až smrt. První ženu Olgu (†62) mu v roce 1996 vzala rakovina, druhá žena Dagmar Havlová (71) mu stála po boku do jeho posledních chvil. Pochopitelně se ovšem nejednalo o jediné dvě důležité ženy v jeho životě. Spekulovalo se o různých pletkách, měl ale i jednu velmi blízkou kamarádku, která na něj teď, když se blíží 12. výročí jeho úmrtí, zavzpomínala.

„Měla jsem s ním, troufám si říct, takový speciální vztah. Vždycky když mu bylo zle, šel za mnou,“ svěřila se herečka Ivana Uhlířová, známá například z filmů Líbáš jako ďábel či Teorie tygra, pro týdeník Echo24 s tím, že se blíže poznali při natáčení filmu Odcházení (2011), který Havel režíroval. Že se baví s historickou osobností, jí prý tehdy vůbec nedocházelo.

S Havlem prý chodila na pivo i do společnosti. „Jednou mi třeba zavolali: Dobrý den, tady kancelář prezidenta Václava Havla, pan prezident se ptá, jestli byste s ním nešla na koncert, paní Dáša je na Mauriciu… A já jsem řekla: Tak jo,“ pokračovala Uhlířová s tím, že si s ním ve společnosti někdy připadala nepatřičně, protože většinu politiků ani nepoznávala, natož aby se oblékala adekvátně příležitosti. Nosila prý třeba roztrhanou plátěnou kabelu.

Související témata:
Odcházení

Reklama

Další články

Načítám