Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tohle už nezní jako náhoda. Princ Harry (39) přicestoval z Kalifornie do Londýna a jeho mluvčí oficiálně uvedl, že se s ním jeho otec nemůže setkat kvůli plnému kalendáři. Ten ale zrovna v ten den pořádal zahradní slavnost, a to jen kousíček od místa, kde byl jeho syn.

To, o čem se v poslední době hojně spekulovalo, tedy o skutečně velmi špatném vztahu mezi Harrym a zbytkem rodiny, začíná nabývat skutečně obřích reálných rozměrů. Harry svého tátu viděl naposledy v únoru, těsně poté, co bylo světu oznámeno, že Karel III. (75) bojuje s rakovinou. Tehdy ale schůzka trvala jen půl hodiny a Harry hned odcestoval zpět do Kalifornie.

Teď do Londýna zamířil znovu, aby se tu zúčastnil akce oslavující charitativní hry Invictus games, které Harry spoluzakládal. Událost se konala v londýnské Katedrále svatého Pavla. Lidi samozřejmě zajímalo, jestli dojde k setkání mezi otcem a synem, Harryho mluvčí nakonec uvedl, proč se tak nestane.

„Reaguji na mnoho dotazů a neustálé spekulace o tom, zda se vévoda tento týden ve Spojeném království setká se svým otcem, bohužel to nebude možné kvůli plnému programu Jeho Veličenstva. Vévoda samozřejmě chápe závazky svého otce a různé další priority a doufá, že ho brzy uvidí.“

Jenže králův plný program znamenalo pořádání první zahradní party letošního roku v Buckinghamském paláci, který je od katedrály vzdálen pouze něco málo přes tři kilometry. Jak se ovšem zdá, vzdálenost mezi Harrym a jeho otcem je mnohem, mnohem větší.

Kromě tisíců hostů se zahradní party zúčastnili také princezna Anna, princ Edward, Sophie, vévodkyně z Edinburghu, a vévoda a vévodkyně z Gloucesteru. Na Harryho akci se zase objevili příbuzní princezny Diany, její bratr Earl Spencer a starší sestra Lady Jane Fellowes. A přesto, jaký obrázek se v posledních letech v Británii vytvořil kolem Harryho, vítaly prince davy jeho nadšených fanoušků, kteří dokonce volali „Milujeme tě, Harry“.

Jedinými členy rodiny, kteří se nezúčastnili ani jedné akce, byli princ William (41), Kate (42) a jejich děti. William měl totiž ten den jiné povinnosti a princezna se veřejných akcí neúčastní kvůli léčbě rakoviny.

Na další setkání Harryho s kýmkoliv z rodiny už s největší pravděpodobností nedošlo. Ve čtvrtek měl totiž odletět do Nigérie, kde se setká se svou manželku Meghan (42), a budou tam rovněž propagovat Invictus games.

Další články

Načítám