Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V noci ze soboty na neděli napadl Írán svými drony, střelami s plochou dráhou letu a balistickými raketami území Izraele jako odvetu za útok na konzulát v Damašku. Izraelsko-palestinský konflikt rozdělil i české známé tváře, které se staví na různé znesvářené strany.

Na počátku konfliktu, který začal masakrem Hamásu 7. října loňského roku, byla většina na straně Izraele. Jedním z prvních, kdo začal hájit zájmy Palestinců, byl zpěvák Tomáš Klus (37) s manželkou Tamarou (36). K němu se na předávání cen Anděl připojili mj. Jordan Haj (35)Emmou Smetana (36). Petici „artistsforceasefire“ poté podepsali i další umělci.

Klus ve všech rozhovorech uvádí na pravou míru, že jeho motivací je především soucit s palestinskými dětmi. Vyčítáno mu ovšem je, že zapomíná na izraelské oběti, respektive rukojmí, mezi nimiž jsou také děti.

Po nočním útoku na jeho postoje zareagoval herec a moderátor Aleš Háma (50). Ten ve stories na Instagramu postoval snímek článku ze serveru Novinky.cz, který dění sleduje online. „Spokojenej, Tome?“ připsal k němu a Kluse označil. Zpěvák okamžitě reagoval.

„Vypadá to, že pan Aleš Háma a mnozí jemu podobní, sic mají jasný názor na to, že tahle odsouzeníhodná událost mi udělala radost, se ještě neseznámili s textem petice, protože já osobně v ní žádné nabádání k násilí nevyčetl. Na jakém základě stavíte své přesvědčení, že můžu být spokojený po jakémkoli projevu násilí?“ ptá se zpěvák.

Reklama

Další články

Načítám