Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Filmová adaptace oblíbené pohádky Jamese Matthewa Barrieho z roku 2003 o víkendu oslavila dvacet let od uvedení do kin. Pokud jste i vy pamětníci, pravděpodobně si vzpomenete na roztomilé představitele hlavních dětských rolí – Jeremyho Sumptera jako Petra Pana a Rachel Hurd-Wood jako Wendy Darling.

Přestože měli oba nastartováno na hvězdnou kariéru, hollywoodskými velikány se sice nestali, ale profesi nezměnili. Jeremy si za svůj výkon v pohádkové fantasy Petr Pan vysloužil cenu Saturn and Young Artist Award a následující rok dostal šanci v seriálu Clubhouse, ale ten stanice CBS po pouhých pěti epizodách zrušila. Následně se objevoval spíš v televizních filmech nebo v epizodních rolích v seriálech. Poměrně úspěšnou se stala například loňská romantická komedie Vánoční harmonie, kde společně s Annelise Cepero ztvárnil hlavní roli.

Vidět jste jej mohli ale například i v Americkém zločinu s Elliotem Pagem, Surfařce či westernu The Legend of 5 Mile Cave. Letos v dubnu se ovšem Jeremy přesunul do zcela nové role, a to otcovské, když mu manželka Elizabeth Treadway porodila dcerku jménem Lucy Snow.

O rok mladší anglická herečka Rachel Hurd-Wood, která se ve filmu do Petra Pana zamilovala, je na tom obdobně. Do roku 2019 se objevovala ve filmech jako Poslední z Furlongů, The Revenger: An Unromantic Comedy, Dorian Gray nebo ve známém snímku Parfém: Příběh vraha. Ze seriálů pak jmenujme Dívčí spolek nebo Home Fires.

Rachel se před šesti lety provdala za skotského herce Russe Baina, s nímž má pětiletého syna a dvouletou dcerku. V současnosti tak dává přednost mateřským povinnostem a herectví odsunula na druhou kolej.

Související témata:
Film Petr Pan
Jeremy Sumpter
Rachel Hurd-Wood

Reklama

Další články

Načítám