Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Adrien Brody (48) podal ve filmu Pianista tak přesvědčivý herecký výkon, že nikdo nepochyboval, že mu za něj udělí Oscara. Tak se i stalo, a ačkoliv měl z ceny herec opravdu nesmírnou radost, na film se dívat nedokáže.

Pro životopisné drama Romana Polanského totiž absolvoval krutou přípravu, doslova hladověl a role polského skladatele Władysława Szpilmana, přeživšího holokaust, se podepsala i na jeho psychice.

„Nemůžu se na film dívat. Prostě nemůžu. Skoro brečím, když o něm jenom mluvím,“ přiznal pro Times. „Nakumulovalo se to. Hladověl jsem, pak jsem musel zase nabrat. Rozhodilo mi to metabolismus,“ přiznal.

Během přípravy na film Brody prodal svůj byt, auto a odpojil telefon. Úplně se odstřihl od okolního světa a z hladovění dle svých slov málem zešílel. Přiznal, že zažil v životě mnohé, ale nic se nerovnalo míře zoufalství, kterou vyvolá hlad.

Po natáčení se dával do kupy zhruba rok a půl. Dokonce musel odmítnout roli ve filmu Temný úsvit, protože byl nemocný.

Díky roli má ale také jasno, co je pro něj důležité. Život na výsluní mu moc neříká. „Ustoupil jsem od povrchnosti, která s tím souvisí. A od snadného přístupu k věcem, které mi připadaly neautentické nebo nebyly součástí mého života v dospívání. Připadalo mi to nečestné,“ nechal se slyšet.

O role nicméně nouzi nemá, kromě filmů jako Francouzská depeše, Houdini, Tenká červená linie, Grandhotel Budapešť a dalších jste ho mohli zaznamenat ve 4. a 5. sérii Gangů z Birminghamu a nově také v úspěšném seriálu Boj o moc, ke kterému se připojil se 3. řadou v listopadu loňského roku. Hraje v něm Joshe Aaronsona.

Reklama

Další články

Načítám