Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká vydává knihu s názvem Zpověď farářky, ve které mimo jiné prozradila, že žije se ženou. Martinu znají diváci z taneční show StarDance, kde se po boku Marka Dědíka (41) protančila až do finále.

Sympatická farářka se už s přítelkyní Andreou objevila i ve společnosti. A to na křtu knihy Jany Bernáškové Koloušek, která se konala v květnu. Tehdy ale ještě nikdo netušil, že se jednalo o její přítelkyni.

Vztah ale netajila tak dlouho, jak by se na první pohled mohlo zdát. „Není to zase tak dlouhá doba. Ale něco je jiné, vnímám, že mám po svém boku výjimečnou osobu, se kterou chci prožít celý život. A také nám už dávno není dvacet. Nechci vymýšlet vyhýbavé odpovědi. Tohle téma řeším asi deset let,“ řekla Kopecká v rozhovoru pro Novinky.cz s tím, že o její orientaci vědělo jen opravdu málo lidí.

„S tím, jak se vydání knihy blíží, jsem informaci poslala dále. V minulých dnech jsem poslala zprávy svým nadřízeným, nejbližší farníkům. Nedělalo se mi to lehce,“ dodala. A reakce? Ty jsou prý zatím převážně kladné. I tak bere v potaz možnost, že by musela z církve odejít.

„Vím ale taky, že jsem si vybrala církev, která je otevřená, lidé v ní jsou vnímaví, nestaví řád nad člověka. Asi by se mi nesloužilo dobře v prostředí, kde bych vnímala, že nejsem vítaná,“ dodala.

Reklama

Další články

Načítám