Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pokud jste i vy patřili mezi miliony diváků, jejichž srdce si získal seriál Hra o trůny, máte se nač těšit. Televize HBO totiž chystá spin-off, který se bude s největší pravděpodobností odehrávat ještě jako prequel (projekt předcházející již uveřejněné sérii) seriálu Rod draka, jenž je pro změnu prequelem Hry o trůny. A nyní je konečně i jasné, kdo bude mít celý projekt na starost…

Ač je to možná trochu komplikované, tvůrci nemají příliš možností, jak navázat na veleúspěšné projekty, jimiž Hra o trůny, stejně jako Rod draka jsou. Přestože jich bylo na stole již mnoho, dosud došlo k realizaci pouze zmiňovaného Rodu draka a aktuálně se pracuje ještě na sérii A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, která vychází z novely George R. R. Martina Příběhy Dunka a Egga. Například Rod draka se prozatím dočkal dvou řad, loni získal dokonce Zlatý glóbus za nejlepší seriál a těší se rovněž obrovské divácké sledovanosti.

Tvůrci se tentokrát spojili se scenáristou a režisérem Mattsonem Tomlinem, který již spolupracoval například s Netflixem na thrilleru Projekt Power s Jamiem Foxxem či na Batmanovi s Robertem Pattinsonem. Tento teprve třiatřicetiletý rodák z Bukurešti se postará rovněž o scénář k připravované anime podobě Terminátora.

Nová série pod taktovkou HBO nesoucí název Aegon’s Conquest vypráví příběh o tom, jak Aegon Targaryen dobyl Západozemí se svými manželkami a sestrami v jednom Visenyou a Rhaenys a jejich draky. Během dvou let sjednotil šest ze Sedmi království, při svém dobývání se mu podařilo podmanit si všechna kromě nejjižnějšího Dorne. Pochopitelně i tentokrát se scénář bude inspirovat romány George R. R. Martina, a tak se nechme překvapit, zda se vydaří podobně jako předešlé projekty…

Související témata:
Mattson Tomlin

Další články

Načítám