Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dalším slavným mužem, jemuž se nevyhnula obžaloba ze sexuálního napadení, k němuž došlo před mnoha lety, je americký bubeník kapely Mötley Crüe Tommy Lee. Proslulý bouřlivák, který v 90. letech tvořil nejdivočejší pár v Hollywoodu s Pamelou Anderson, se měl dopustit sexuálního přečinu v únoru 2003.

Na jednašedesátiletého hudebníka podala žalobu žena, jež je ve spisu uvedena zřejmě pod falešnou identitou a jménem Jane Doe. Ta nyní požaduje náhradu škody za sexuální napadení, genderové násilí a úmyslné vyvolání emocionálního utrpení z nedbalosti a požaduje soudní proces.

Podle spisu v žalobě figuruje jako prostředník hudebníkův osobní pilot David Martz, s nímž se žena znala, jelikož s ním údajně často obchodovala v bankovním sektoru a nakonec se z nich stali přátelé. Martz ji prý začal zvát, aby se s ním proletěla jeho vrtulníkem od poloviny roku 2002, což prý vnímala jako přátelské gesto, a přestože váhala, nakonec se domluvili, že někdy v únoru spolu absolvují krátký let.

V den, kdy se plány měly uskutečnit, byl v hangáru přítomen i Tommy Lee a Martz ženě řekl, že ho potřebuje vzít do Van Nuys a že cesta nebude trvat déle než 35 – 40 minut, a poté řekl ženě, ať naskočí do vrtulníku. Na palubě údajně Martz i Lee konzumovali alkohol, marihuanu a kokain a pilot ženě řekl, ať jen relaxuje, když nechtěla pít.

Poté ji oba muži požádali, aby se posadila k nim do kokpitu, načež ji měl Lee povzbuzovat, aby si mu sedla na klín, aby nepřišla o výhled. Žena prý cítila nesmírný tlak, aby se k nim připojila, a tvrdila, že ji hudebník během několika minut začal líbat a osahávat.

Když se žena údajně snažila odtáhnout, začal být Lee stále razantnější. Podle jejího tvrzení do ní „začal pronikat prsty a pokoušel se ji přimět k orálnímu sexu“. Pilot, jenž zemřel během leteckého neštěstí v roce 2015, údajně celý incident jen sledoval a usmíval se. Žena s ním následně přestala být v kontaktu a celá záležitost jí způsobila velký šok, úzkost, ponížení, hanbu a pocit viny. Podle spisu se Martz a Lee spikli, aby ji nalákali pod záminkou do vrtulníku a je přesvědčena, že takto mohli postupovat i v případech mnoha jiných žen.

Reklama

Další články

Načítám