Hlavní obsah
Článek

Televize Prima rázně zakročila proti svému prominentnímu reportéru zpravodajství Bohumilu Roubovi (37). Muž, který přinášel exkluzivní zprávy z pardubického kraje, dostal hodinovou výpověď. A podle zdroje z Primy za vším stálo to, že chodil do práce pod vlivem alkoholu. „Často měl naváto a navíc se choval naprosto nevhodně na Facebooku,“ tvrdí informátor.

Roubovi možná spíš než alkohol uškodily jeho hlášky na sociální síti. Jednou si například stěžoval, že nemá co točit, protože na silnici nikdo neumírá (viz fotogalerie). Podruhé psal ironicky k článku o třináctiletém chlapci, jenž se pokusil oběsit na táboře, že teď je slavný. Nemístný humor ho stál místo.

Vyhazov reportéra potvrdila oficiálně i Prima. „Je to pravda, pan Roub byl propuštěn pro hrubé porušení etického kodexu redakce zpravodajství. Pro televizi již nepracuje,“ uvedl tiskový mluvčí televize Marek Winkler. O důvodech okamžitého padáku se ale nechtěl bavit.

Sám Roub oba problémy odmítá. „Oficiálně ještě nic nevím, neoficiálně mi bylo řečeno, že jde o ten Facebook. Ten první případ je klasický černý humor, v tom druhém jsem nepsal o tom chlapci, ale o kameramanovi, který je na fotce u odkazovaného článku. Podle mě je to ale zástupný problém. Někomu jsem asi šlápl na kuří oko,“ sdělil nám reportér.

Ten se ale o práci nebojí. „Točíme pro regionální a kabelové televize, umím slušně stříhat. Uživím se,“ doufá. Podle něj zdaleka nejde o první případ, kdy byl reportér potichu odejit. Na Nově na čas z obrazovky stáhli Filipa Pultara, na Primě prý již nějakou dobu nevídáme původního libereckého zpravodaje.

Reklama

Další články

Načítám