Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Podnikatel Michal Červín měl v pondělí u pražského Městského soudu další líčení ve věci milionové finanční zpronevěry.

Červín, který si vyzkoušel roli milionáře v televizní reality show „Vem si mě“, je obviněn z toho, že od obžalované Zuzany H. čerpal z jejího získaného šestnáctimiliónového bankovního úvěru přes deset miliónů korun. Veškerá tato obvinění bývalá televizní hvězda odmítá.

Ihned poté, co předseda senátu případ odročil, jsme se snažili získat vyjádření hlavního hrdiny tohoto smutného příběhu. Pan Červín na naše dotazy zareagoval až po několika hodinách se zdůvodněním, že užívá psychofarmaka, kvůli kterým po jednání usnul.

„Celé odpoledne jsem spal, jelikož jsem na antidepresivech," řekl Červín a jedním dechem dodal: „Já jediný ze všech zúčastněných jsem úvěr po celá léta řádně splácel a použil skutečně na nákup zboží a podnikání. Na rozdíl od ostatních, kteří peníze utratili za bůhví co a úvěr nespláceli."

Červín si zároveň postěžoval na fungování státní správy. „Nebýt problémů s finančním úřadem, které vznikly za jednatelství předchozího vlastníka společnosti, podnikám se svojí firmou řádně dodnes," říká Michal Červín.

Bývalý „milionář“ se k celému případu pro Super.cz rád vyjádří komplexněji po vynesení rozsudku. „Bude to šokující četba a očistím své jméno, které po léta haníte a nic pěkného jste o mně nenapsali. Mám také jen jedny nervy a čeho je moc, toho je příliš. Nebo si snad myslíte, že bych se dopustil něčeho takového a ještě se s tím šel chlubit celému národu? To bych musel být skutečný blázen a masochista," kaje se Červín.

Je pochopitelné, že pan Michal Červín je pod velkým tlakem. Vznáší se nad ním totiž hrozba odnětí svobody až na deset let a povinnost uhradit škodu.

„Hrozí mu 5 až10 let nepodmíněně a případně povinnost k náhradě škody. Konečná výše trestu se odvíjí zejména od okolností případu, trestní minulosti dotyčného a šikovnosti jeho právníka," říká advokátka, která obhajuje podnikatele a manažery, Zuzana Kratěnová z právní kanceláře Vilímková, Dudák & Partners.

Celý případ pro vás budeme nadále sledovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám