Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Eva Burešová podle svého přání rodila v nemocnici v Krnově do vody a byla maximálně spokojená. Porod sice nebyl kvůli tomu, že miminko vážilo 4315 gramů, zrovna rychlý, ale byl naprosto bez problémů, obešla se i bez jakékoli anestezie. "Byla to paráda," byla spokojená Eva a prozradila nám i jméno syna. "Jmenuje se Nathaniel, je krásný," řekla Super.cz.

Zpěvačka si po porodu nechala svoji placentu a vysvětlila Super.cz, proč to udělala. "Placenta se vždy používala do drahých kosmetických produktů nebo také léků. Vlastně se maminkám ani neřeklo, že to mohou použít samotné. Bralo se to automaticky jako majetek nemocnice, nebo občas taky jako biologický odpad," svěřila zpěvačka.

"Teď už naštěstí stačí říct, že si placentu ráda zpracuješ sama, a když si přivezeš ledničku, tak je prostě tvoje. Placenta se zpracuje podle tradiční čínské medicíny. Já jsem ji využila na homeopatika, kapsle, tinkturu a koktejl. Je s ovocem, takže přítomnost placenty nejde absolutně cítit," upřesnila.

"Je to strašně dobré pro rychlejší rekonvalescenci, pro rychlý a kvalitní nástup laktace a na energii. Fakt to šíleně nakopává. A hlavně je to zdravé i pro miminko. A zrovna třeba ta tinktura se dá používat i několik let i pro děti 5 let starší. Funguje to na spoustu věcí," dodala.

Ve světě je to prý běžné. "Tady je tomu spousta lidí uzavřena a dokážou o tom říct hnusy, aniž by si o tom něco zjistili. Tady i slovo alternativní probouzí v lidech agresi. Představujou si ošátkovanou matku, která lítá po lese se svým dítětem. Ale ony to jsou většinou vzdělané, pracující, normálně uvažující matky. Prostě se ví, že je to dobré. Tak proč to nechat použít na léky, které si pak stejně většina lidí koupí v lékárně. Placenta se vyskytuje opravdu často v drahých kosmetických produktech a lécích," míní zpěvačka.

"Někteří, jako třeba paní Klára Slámová, to vidí jako nechutnost žen, kterým dala název Lesany. Nepřipadám si jako nějaká divoženka. Prostě jsem si jen zjistila spoustu pohledů a jsem tomu otevřená. To bohužel Češi ještě v hodně směrech nejsou. Ono stačilo, když jsem řekla, že budu rodit do vody, a dostalo se mi pohledu, jako kdyby kolem mě při porodu mělo být tisíc šamanů a tančit nade mnou s peřím," krčila rameny Burešová.

U nás se naopak maminky v porodnici předhánějí, která věnuje pupečníkovou krev. Tohle však Eva neudělala. "Pupečníkovou krev jsem nechala dotepat. Michal ji přestřihl, až celá dotepala, a tím se vlastně všechna krev dostala do malého tak, jak mu patří. Miminko pak nepotřebuje ani hned tolik papat a je v klidu a spí," uzavřela s tím, že tuto proceduru ale musí provést atestovaný odborník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám