Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Japonští experti na rozpoznávání obličeje a hlasovou identifikaci dospěli k závěru, že teorie o dvojnících ruského prezidenta Vladimira Putina není daleko od pravdy. Informaci zveřejnil britský deník The Sun. Na síti X ji sdílel také Anton Geraščenko, poradce ukrajinského ministra vnitra.

Rozborem různých Putinových projevů, za pomoci nejmodernějších technologií a umělé inteligence, japonští experti sdělili, že ruského prezidenta na veřejných akcí pravděpodobně dublují minimálně dva dvojníci. Výzkum byl založen na porovnání různých pohybů těla, rozpoznávání obličejů a porovnávání hlasu. Vědci tvrdí, že existuje několik různých verzí ruského vůdce.

Jeden z dvojníků byl identifikován jako „skutečný“ Putin, který se zúčastnil průvodu na Rudém náměstí v květnu 2023. Při srovnávání obličejových rysů s tváří osoby, která v prosinci 2022 jela přes Krymský most v mercedesu, zjistili japonští experti pouze 53% podobnost.

Ještě menší shoda, pouhých čtyřicet procent, byla nalezena mezi „Putinem“ a prezidentem, který navštívil Mariupol v březnu 2023. Podobnost mezi rysy Putinovy tváře v ukrajinském Mariupolu a Putinem na Krymském mostě byla podle japonských vědců pouhých 18 procent.

Jejich analýza podle zahraničních médií „jasně naznačuje“ vysokou pravděpodobnost Putinových dvojníků. Spekulace o nich se začaly opět intenzivně šířit na přední stránky světových novin po ruské invazi na Ukrajině v únoru 2022.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám