Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Největší překvapení v životě zažil koncem minulého týdne dvanáctiletý Freddie Hadley. Ten loni v říjnu na Světový den duševního zdraví uveřejnil na síti X dopis, v němž vyprávěl o práci, kterou on a jeho kamarádi ze školy St. Michael’s Chruch v Rowley Regis v Sandwellu odvádějí. Dopis přitom věnoval královské rodině. A odpověď od prince Williama (41) nebylo to jediné, čeho se dočkal…

Princ tehdy chlapci odepsal: „Dobré dopoledne, Freddie, moc se omlouvám, že Catherine a já dnes nemůžeme být s vámi a ostatními studenty na St. Michael’s. Řešení problémů duševního zdraví a stigmat je nesmírně důležité. Prosím, pokračujte v této důležité činnosti.“

Chlapcův dopis ale na prince zřejmě udělal skutečně dojem, jelikož se rozhodl požádat svůj tým, aby tajně domluvil návštěvu školy, a naplánoval si ještě nějaké další aktivity v hrabství West Midlands. Neohlášený příchod na půdu školy a osobní poděkování sympatickému chlapci před všemi spolužáky, kteří se plní nadšení mačkali na chodbách, na schodech budovy i před ní, byla zřejmě ta nejkrásnější odměna, kterou si Freddie mohl přát. Princ mu také sdělil, že jeho dopis zafungoval, a omluvil se mu, že nemohl přijet už v říjnu.

Otázka duševního zdraví je očividně na škole velkým tématem. Podporují zde například projekt „Jsem dost mužný?“ zabývající se duševní pohodou u chlapců a mužů. Princ rovněž diskutoval s žáky na stejné téma u čaje, který mu byl naservírovaný v hrníčku s duhou a nápisem Positivi-Tea. Poté, co se princ se všemi rozloučil a zamířil plnit si další své závazky v okolí, poděkoval ještě Freddiemu a jeho spolužákům přímo na svém účtu na síti X.

Další články

Načítám