Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Heidi Janků (61) se stala terčem nechutného citového vydírání a hlavně podvodu. Nechala se umluvit jedním údajným mosteckým podnikatelem, aby vystoupila na maturitním plese jeho dcery, ve finále ale zjistila, že naletěla vyhlášenému dlužníkovi a podvodníkovi. „Dluží mi čtyřicet tisíc korun. Podám na něj trestní oznámení,“ svěřila se Super.cz Heidi.

Janků se Josef F. ozval přes internet s dojemnými dopisy, ve kterých se vyznával z toho, že nikoho jiného už nemá, a proto by chtěl uspořádat dceři velkolepý maturitní ples. „Vydával se za velkého podnikatele s tím, že je generálním sponzorem plesu. Domluvili jsme se, jenže už cestou do Mostu mi volal, že musel doplatit za sál a že mi peníze nebude moci dát v hotovosti, jak jsme se domluvili. Pár dnů poté je měl přivézt osobně do Prahy. Jeden den se měl vybourat v autě, druhý den mu prasklo topení. Začal si z vteřiny na vteřinu vymýšlet výmluvy. Doteď samozřejmě nedorazily peníze na účet, na který je slíbil okamžitě poslat,“ tvrdí zpěvačka.

Kromě Heidi na ples dorazil i Davide Mattioli. I tomu svérázný chlapík dluží peníze, konkrétně dvacet tisíc korun. Heidi už ale dluh vrátit ani nechce. „Zjistila jsem, že je trvale hlášen na obecním úřadě a je na něj uvaleno 22 exekucí. Kdyby mi peníze poslal, musel by okrást další nevinnou oběť, a to si nepřeju. Zatím sbírám informace a chystám se jet do Mostu, abych na něj podala trestní oznámení kvůli podvodu. Chci pomoci tomu, aby už nikoho nemohl zneužít,“ věří Janků, které se ozvala i bývalá manželka Josefa F. s tím, že okradl i její rodiče a jejího současného manžela.

„Už na škole měl mít přezdívku podvodník a lhář. V Mostě to má být známá firma. Mně občas někdo dluží, ale vždy se k tomu agentury postavily seriózně a do nějaké doby zaplatily. S podobným profesionálem, který objednává služby, ačkoliv ví, že je nezaplatí, jsem se ale ještě nesetkala,“ uzavírá Heidi Janků.

Reklama

Další články

Načítám