Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je běžné, že známé osobnosti veřejně podporují kandidáty ve volbách. I k aktuálním na Slovensku, kde si naši sousedé volí nového prezidenta, celebrity v průběhu volební kampaně vyjadřovaly své sympatie a preference. Většina tak učinila několik týdnů před samotným finále, Rytmus a jeho žena to nechali na poslední chvíli, když bylo do voleb jen pár dní.

V podobném čase pak svou podporu sdílela i influencerka Zuzana Plačková. Všichni se shodli na jméně kandidáta a vzhledem k tomu, že své preference zveřejnili doslova za pět minut dvanáct, objevil se názor, že mohlo jít o placenou kampaň. „Za toto dostali od 30 tisíc (eur) víc. Neříkám to jen tak, pracuji v marketingu a znám to prostředí,“ zní jeden z komentářů.

Na obvinění v sobotu Alagič reagovala na své sociální síti, kde zveřejnila prohlášení, že nejsou v pozici, kdy by brali každou spolupráci, s manželem si vybírají, a když s něčím nesouzní, odmítají i velmi lukrativní kšefty. Jen loni to prý byly nabídky za víc než 100 tisíc eur.

K samotnému tématu podpory prezidentského kandidáta uvedla, že nepotřebují psát „politický názor bez vlastního přesvědčení“. „Jen lidé v úplně jiné pozici si musí myslet, že bereme nabídky bez přesvědčení. Věřím, že dnešek dopadne správně, a co je správně a co ne, nám ukáže budoucnost,“ napsala Alagič.

Slovensko vybírá ze dvou prezidentských kandidátů, a to Ivana Korčoka a Petera Pellegriniho.

„Mrzí mě, že prostě ostatní mají problém hovořit o tom, koho budou volit, pokud to je někdo jiný než pan Korčok. Takže já chci jen říct, že podle mě je v pořádku, když volíte kohokoli. Hlavně nešiřme nějakou zlobu, nedej bože nenávist, že se bojíme a budeme se schovávat, abychom řekli jméno Pellegrini. Já jsem na dětském hřišti a nemám vůbec problém to říct,“ uvedla již dříve k reakcím na svou volbu.

Reklama

Další články

Načítám