Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pražském Foru Karlín se konal 61. ročník hudební ankety Český slavík. V kategorii zpěvaček zvítězila Ewa Farna (30), až za ní skončila loňská vítězka Lucie Bílá (58), třetí místo bere Monika Absolonová (47).

Farné se podařilo Lucii Bílou porazit celkem podruhé. „Zažila jsem nádhernou sezonu,“ neskrývala Farna dojetí. Zároveň získala Absolutního slavíka za nejvyšší počet hlasů. „To si děláte srandu, už jsem si dala prosecco! U mě doma už se spí, tohle je pro mě poprvé po sedmnácti letech, to zní divně,“ šokoval Farnou Absolutní slavík.

Překvapena byla ze třetího místa v kategorii Zpěvačka roku Monika Absolonová, která s oceněním vůbec nepočítala. „Nesmírně si toho vážně vážím, poprvé jsem tady byla v roce 2002, kdy jsem byla skokanem roku,“ vzpomínala Absolonová.

Nejlepší hudební skupinou se stala kapela Kabát, druhé místo si odnáší Mirai, bronz pak putuje k Richardu Krajčovi (46) a jeho skupině Kryštof. Pořadí je tak u kapel navlas stejné jako loni.

Zpěvákem roku se stal podle očekávání Marek Ztracený (39), druhé místo patří Vojtu Dykovi (38) a třetí příčku si odnesl Richard Krajčo.

„Nikdy to nebudu brát jako samozřejmost, klepu se a mám radost, jako by to bylo poprvé. Říká se, že těžší je vítězství obhájit, a něco na tom bude,“ uvedl Ztracený, který má za sebou úspěšný rok. Třikrát se mu podařilo vyprodat Eden a má obrovskou fanouškovskou základnu. Není divu, že je považován za nástupce Karla Gotta. Do síně slávy byl slavnostně uveden legendární zpěvák Václav Neckář (80). Na vítěze ankety Český slavík 2023 se podívejte do galerie.

Reklama

Další články

Načítám