Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kvůli vánočnímu turné své tři děti nevidí v podstatě měsíc. Když koncerty svého seskupení InFlagranti houslistka Markéta Muzikářová plánovala, trochu se přepočítala. Starší syn, desetiletý Nicolas, a šestiletá dcera Victorie jsou v době, kdy je doma, ve škole. S rok a půl starým Maxem tráví aspoň dopoledne.

„Když jsme turné v létě plánovali, představovala jsem si to jednodušeji. Realita ale je taková, že děti teď skoro nevidím. Když přijíždím po koncertu k ránu domů, všichni už spí. Ráno je do školy vypraví manžel, a když odjíždím na koncert, ještě nejsou z kroužků doma. S Victorkou i Nicolasem si teď už dva týdny víceméně jen voláme. Hodně se mi po nich stýská,“ přiznala smutně.

A co vymodlené miminko? „Maxík je se mnou vždy dopoledne, pak si ho přebírá babička. Ta mi s dětmi vždy hodně pomáhala. Teď je jí ale už 82 let, a i když je vitální, někdy mám strach, jestli toho na ni není moc,“ obává se houslistka. „Maxík pořád ještě skoro nechodí, babi ho musí přebalovat, nosit. Už i na mě je dost těžký,“ dodala.

A za co vlastně rodinnou pohodu vyměnila? „Denně odehrajeme celovečerní koncert, někdy i dva. V koncertech nám hostuje zpěvák Josef Vojtek nebo místní dětské sbory. Jezdíme za našimi posluchači po celé republice, od začátku turné už jsme najeli přes 3000 kilometrů,“ vypočítala. „A to je před námi ještě deset koncertů, nejbližší třeba 14.prosince v Brně v KC Semilasso, tam bude host jen Pepa Vojtek, nebo 16. prosince v Chebu, kde budeme hrát venku na náměstí,“ dodala s tím, že volno s rodinou si užije až na Štědrý den. „A ty dny odloučení si vynahradíme v lednu, třeba někde v teple,“ slibuje.

Reklama

Další články

Načítám