Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejstarší syn Karla Svobody (†68) odtajnil nejosobnější soukromí otce ze svého pohledu. V jedné z kapitol také uveřejnil, proč se chtěl hudebník údajně rozvést s Vendulou Pizingerovou (52).

Manželství podle něj velmi zasáhlo úmrtí jejich pětileté dcery Klárky.

„Smrt malé Klárky zcela změnila dynamiku mezi Karlem a Vendulou. Karel se uzavírá sám do sebe a tráví více času v Jevanech. To, co on řeší samotou a občasnými milenkami, Vendula řeší alkoholem a tráví čas mimo dům. To, že je Karel žárlivý a během její nepřítomnosti není schopen vůbec skládat, může těžko někomu vykládat… Připadá si jako hlupák, celý život dřel, a nyní sedí doma sám, zatímco jeho Vendula, která má vířit kolem něho, víří někde v tramtárii. Karel má pocit, že funguje spíše jako debetní karta nežli manžel. Zkrátka, má toho dost a rozhodne se podat žádost o rozvod,“ uvádí Petr v knize Žít se slovy, že ve vztahu nebyla ani věrnost. Proto sám netuší, proč k rozvodu nakonec vlastně nedošlo.

„Jistě, my jsme u toho v posteli nebyli, ale na devadesát devět procent si ani Karel, ani Vendula nejsou navzájem věrní a je téměř nemožné určit, jaké motivace vlastně mají ti dva pro udržení manželství,“ píše i s přirovnáním Venduly Pizingerové k Dorotě Máchalové.

„Není bez zajímavosti, že když Karel s Vendulou uzavřel předmanželskou smlouvu, vytvořil tím situaci, že Vendula by při rozvodu z manželství odešla bez jakéhokoliv majetku. Inu, byla by na tom lépe, kdyby se ‚starý mlynář‘ utancoval… Karel se nakonec rozhodne věřit tomu, že má doma hodnou holku a on je vlastně ten, kdo to má v hlavě popletené. Verzi o Dorotě Máchalové zatím odkládá na polici společně se žádostí o rozvod,“ podotkl Petr.

Reklama

Další články

Načítám