Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už je to jednadvacet let, kdy po testech DNA uznal režisér Filip Renč (58) otcovství své starší dcery Natálky, která se narodila z krátké aférky se servírkou v hotelu ve Špindlerově Mlýně. Poté neplatil jen výživné, ale s dcerou se vídal a vídá dodnes, jak nám potvrdila jeho manželka a matka mladší dcery Sofie, herečka Marie Renčová, za svobodna Kružíková.

S Marií jsme se sešli na předvánočním tržíčku Divadla Bez zábradlí, který pořádala její kamarádka Nikol Heřmánková Kouklová. Díky ní se naučila sama vyrábět i sváteční dekorace a adventní věnce. Teď to učí svoji dceru. „Hrozně ji to baví, je šikovná na výtvarné práce. Je vidět, že má talent,“ vyprávěla nám Marie, která spolu s manželem drží Sofinku dál od herectví a nikdy ji nezapojili ani do žádného natáčení. „Záměrně ji do toho světa nechceme uvádět a říkáme si, že si vybere sama, až bude chtít,“ míní.

A jak je na tom s prací momentálně ona sama? „Teď jsem natočila dvě romantické komedie s režisérkou Evou Toulovou, filmy Superžena a Láska na zakázku, které teprve půjdou do kin,“ prozradila. Její manžel pracuje na svých vlastních projektech.

Nedalo nám, abychom se nezeptali, zda Marie s Filipem neplánují ještě jednoho potomka. Teď na to ale není nejvhodnější doba, protože Sofii čeká příští rok první třída. „To se hodně změní, protože předškolní doba je ještě plná her, a pak nastoupí ty povinnosti. Nechávali jsme to tak volně a přirozeně a Filip vlastně už jednu, starší, dceru má. Máme se moc rádi a se Sofinkou se mají také moc rády. Už je dospělá, vídáme se, jezdí k nám, i když už studuje vysokou školu v Olomouci, a je to super,“ uzavřela.

Související témata:
Marie Renčová Kružíková

Reklama

Další články

Načítám