Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dcera Baracka Obamy Malia (25), překvapila, když si jako režisérka na posledním festivalu změnila jméno. Stala se z ní Malia Ann.

Příjmení Obama jistě není k zahození. Ale právě toho se Malia, alespoň v uměleckém světě, klidně vzdala. Jako Malia Ann, což je její prostřední jméno, se nechala uvést při představení svého debutového krátkého filmu The Heart o vztahu mezi matkou a synem na festivalu Sundance.

Malia, která vyrůstala v Bílém domě a ještě jako o bývalé první dceři o ní věděla hlavně Amerika vše, ze sebe údajně chtěla setřást břímě nepotismu, což je prosazování příbuzných slavných osobností. Tato otázka se řeší po celém světě a spousta potomků slavných by o ní mohla vyprávět. Své ví o nepotismu z mladší generace třeba Paris Jackson, dcera Madonny Lourdes Leon, nebo třeba Leni Klum, dcera slavné modelky.

Diváci, kteří film viděli online, se rozdělili do dvou táborů. Někteří rozhodnutí režisérky schvalují, jiní mají pocit, že takový krok jí v kariéře příliš nepomůže. Nehledě na to, že se o takové změně momentálně ve světě píše rozhodně více, než by se psalo o Malii jako režisérce.

Obě dcery Baracka a Michelle Obamových vystudovaly vysoké školy, Malia na Harvardu a Sasha (22) na University of Michigan, Malia mezitím už ve svých patnácti letech pracovala jako stážistka ve sci-fi seriálu CBS od Halle Berry Extant a poté pracovala u HBO a také jako scenáristka na sérii Amazon Prime Donalda Glovera Swarm. Dle svého okolí je Malia velmi talentovaná a pracovitá, ostatně i přijetí jejího filmu na Sundance je velkým úspěchem. Z deseti tisíc přihlášených materiálů je vybráno jen 200.

Další články

Načítám