Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na plnohodnotné album dcery Lenky Filipové, zpěvačky Lenny, si museli fanoušci nějakou dobu počkat. Zda se trpělivost vyplatila, budou moci posoudit zítra, kdy vyjde deska Hearts. Turné k ní pak odstartuje 30. září ve Vratislavicích na Liberecku, bude mít 8 zastávek, poslední 30. října v pražském Lucerna Music Baru.

Hearts obsahuje 11 skladeb rozmanitých stylů, od sólové klavírní písně po skladby s rockovým nádechem. „Jako bonus jsme na album zařadili skladbu Hladina, která je vyústěním mé spolupráce s raperem Pauliem Garandem. Moc si jí vážím, protože mi přinesla úplně jinou skupinu příznivců,“ říká Lenny.

Na Super.cz jste už mohli slyšet a vidět klip k písni Hell.o, nyní zpěvačka představuje další kousek, a to vizuální ztvárnění singlu Lover.

„Lover je zdánlivě o vztyčeném prostředníčku, který máme my ženy občas chuť některým dotyčným mužům nastavit. Ve skutečnosti je tam ale i skrytý význam ženské solidarity a respektu vůči sobě,“ vysvětluje Lenny, jež písničku vytvořila spolu se svou spolužačkou z Anglie, Italkou Federicou Giallombardo. „V momentě, kdy jsme ji dokončily, jsem věděla, že ji musím zachovat jako holčičí záležitost. Vymyslela jsem si klip, kde by hrály jen ženy, a sama vybrala typy a oslovila je,“ uvedla.

K režii oslovila stejně jako v případě Hell.o Tomáše Kasala.

Hlavní inspirací při tvorbě alba, které vznikalo posledního půl roku, byl pro Lenny pobyt v zahraničí, převážně v Londýně, kde letos úspěšně dokončila bakalářské studium v oboru písničkářství.

Reklama

Další články

Načítám