Hlavní obsah
Článek

Leona Machálková (57) vloni oslavila třicet let na scéně, je stálicí v tom nejlepším slova smyslu. A kromě hudby a českého jazyka, který vystudovala, se v novém podcastu rozpovídala i o svých dvou mužích. Životním partnerovi a dospělém synovi.

Osudovým mužem Leony Machálkové byl Bořek Šípek. S geniálním architektem a designérem žila deset let a je otcem jejího syna Artura. I po rozchodu zůstali přáteli a Leona mu byla nablízku i v době nemoci, což prozradila v podcastu Bubliny. Dodnes o něm mluví s respektem a úctou, toto pravidlo neporušila nikdy. V prvních měsících po rozchodu našla podporu v kamarádkách a dodnes jim je vděčná, že ji podržely.

Záleželo jí zejména na tom, aby nedala průchod emocím před synem, plodu jejich lásky. „Odžila jsem si ty blbé měsíce a nakonec jsme k sobě našli přátelskou cestu, trávili jsme spolu víkendy, měl klíče od našeho domova. Samozřejmě se mi po našem vztahu stýskalo, ale nějak bylo… a pak už nebylo vůbec, protože bohužel do šesti let Bořek zemřel,“ vzpomíná Leona.

Se zákeřnou rakovinou slinivky Bořek Šípek bojoval, ale byl si vědom toho, že to vybojovat asi nezvládne. „Rok zápasil a poslední půlrok to jakoby mentálně vzdal. Vyhodnotil to tak, že lepší už to nebude,“ vrací se zpěvačka ve vzpomínkách. Ona a další blízcí tehdy okolo Bořka Šípka vytvořili komunitu a snažili se především o to, aby byl obklopený láskou. „To byla věta, kterou vyřkl Jirka Kilián, choreograf a jeho nejlepší přítel,“ říká Leona Machálková a je ráda, že jej mohli doprovázet do posledních chvil.

V čem ji Bořek Šípek obohatil? Svým životním přístupem: „Rád si to dělal hezké, sobě i svým blízkým. A byl velmi velkorysý.“ Měl samozřejmě i mraky chyb a jeho kamarádky, které jsou dnes i Leoninými, prý s oblibou říkávaly, že je s ním lepší kamarádit než žít. „Měl nás s Arturem rád, ale někdy nás opomíjel, bylo mu jinde veseleji a my jsme na něj čekali doma. Ale takoví jsou geniální lidé. To ego měl obrovské a mohlo to i zranit,“ vzpomíná zpěvačka na svého životního partnera láskyplně.

Užili si samozřejmě i s bulvárem a to od prvních chvil. On byl ženatý umělec, ona populární zpěvačka, a ač mu rok odolávala, zamilovala se. A co se strhlo, ji překvapilo. Blízká kamarádka páru tehdy Bořka prosila, ať ukončí své manželství: „Dáša Havlová mu říkala: Bořku, rozveď se, vždyť oni ji sežerou.“ Ustáli to, ale snadné to nebylo.

Další články

Načítám