Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejen dánským tiskem se dál šíří spekulace o manželské krizi dánského královského páru - korunního prince Frederika a jeho manželky princezny Mary. Vše začalo před několika týdny, kdy princ strávil večer v Madridu ve společnosti Genovevy Casanovy.

Ačkoli se zdálo, že bylo vše poměrně srozumitelně uvedeno na pravou míru a Casanova měla s princem navštívit výstavu pouze jako náhradník za jejich společného přítele, jenž měl prince doprovázet původně, ale tou dobou byl nemocný, mnohá média se s vysvětlením nespokojila. Dál tak pokračují v přiživování spekulací na téma hrozícího rozpadu princova manželství s Mary.

Není divu, že princezna raději odjela trávit adventní čas do své rodné Austrálie, kam ji doprovázela i dvanáctiletá dvojčata princ Vincent a princezna Josephine. Po pár dnech za nimi přiletěl i princ Frederik spolu s nejstarší dcerou Isabellou (16). Když se návštěva princeznina rodiště chýlila ke konci a Mary se na letišti Queenstown na Novém Zélandu loučila s přáteli, přemohly ji emoce. Do humbuku kolem jejího manželství se pochopitelně princezně vracelo těžko. I některá zahraniční média totiž píší, že aféra může skončit rozvodem.

V samotném Dánsku je ovšem podpora královské rodiny velká a zdá se, že ani tato událost jejich důvěrou neotřásla. Podle průzkumu veřejného mínění si korunní princ Frederik udržel svou popularitu a případ se Španělkou zřejmě jeho popularitu neovlivnil. Průzkum ukazuje, že královna Markéta (Frederikova maminka) je nejoblíbenější členkou královské rodiny a princ Frederik je hned za ní, na druhém místě. 77 procent lidí věří, že by si vedl dobře, kdyby převzal královský trůn.

Související témata:
Princezna Mary

Reklama

Další články

Načítám