Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 89 let zemřela herečka Valentina Thielová. Představitelka profesorky Boženky z filmu Sněženky a machři nebo babička Boháčová ze seriálu Rodinná pouta odešla do hereckého nebe v sobotu 15. října. O jejím odchodu informovaly rodinné přátele její neteře.

Jedna z nejkrásnějších českých hereček odešla v tichosti a ve spánku. Na její přání se nebude konat veřejné rozloučení. Valentinu Thielovou v posledních letech trápilo hned několik zdravotních problémů. „Mám artrózu ve všech kloubech, nemocné srdce, a ještě k tomu divertikulózu tlustého střeva. A začala jsem trpět závratěmi,“ svěřila se před rokem herečka, která vždy rozdávala úsměvy a hýřila dobrou náladou.

Valentinu Thielovou proslavila role stopařky Miriam Plecité ve snímku Florenc 13:30, byla hvězdou 50. let a na svém kontě měla nespočet filmových rolí. Mezi nejvýraznější patřila právě role Boženky z legendární komedie. Naposledy se objevila před kamerou v roce 2012 ve filmu Bastardi 3.

Reklama

Další články

Načítám