Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zdálo se, že princ Harry (39) možná po zprávách o rakovině svého otce vezme zpátečku a alespoň chvíli nebude rozdmychávat oheň mezi ním a zbytkem rodiny. Teď ale přišla další pro krále nemilá zpráva, kterou mu jeho syn dal jasně najevo, jak moc mu ublížil.

Pokud někdo ještě pochyboval o tom, jestli Harry hodlá nadobro zůstat v Americe, teď už si může být stoprocentně jistý. Princ si dle společnosti Companies House oficiálně změnil místo pobytu z Anglie na Spojené státy. Ale to zdaleka není vše. Jako datum změny si nevybral rok 2020, kdy s Meghan Británii opustili, ale loňský 29. červen, kdy si sbalili své poslední věci poté, co byli králem vystěhováni z anglického sídla Frogmore Cottage, jež dostali jako dar od zesnulé královny Alžběty II.

Právě toto uvedené datum je podle expertů další podpásovkou pro krále Karla III., který v současné době bojuje s rakovinou. Dle expertů ale panovník vyhoštěním páru udělal správnou věc a bylo by dokonce vhodné, aby zašel ještě dál.

„Král bohužel nešel dál a nezbavil Sussexy jejich titulů. To by mohlo zastavit jejich nedávnou propagační marnotratnost, kdy využívali své královské tituly k vydělávání peněz. Doufejme, že až se král uzdraví, přehodnotí svůj postoj k Sussexům a vzdálí je královské rodině,“ řekl královský životopisec Tom Bower MailOnline. Král by podle něj měl Harrymu jasně říct, aby přestal tituly využívat pro komerční zisk.

Královská autorka Angela Levin dále uvedla, že po oficiální změně bydliště už by Harry neměl být člověkem, který může v případě potřeby zastoupit krále. Tito lidé totiž musejí mít sídlo ve Spojeném království. Do roku 2022 byli státními poradci královna Camilla, princ William, Harry, princ Andrew a jeho starší dcera princezna Beatrice. Později král požádal parlament, aby na seznam přidal i princeznu Annu a prince Edwarda.

Zatím není jasné, jestli princi Harrymu bude stačit jen oficiální změna pobytu, nebo se v budoucnu odhodlá i pro změnu občanství, o které už také uvažoval. Zatím ale v únoru v pořadu Good Morning America pouze řekl, že se mu „tato myšlenka sice honí hlavou, ale zatím není na pořadu dne“.

Reklama

Další články

Načítám