Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dáda Patrasová (68) nakonec kvůli loňské květnové autonehodě na pražských Vinohradech míří k soudu. Patrasová tehdy odmítla dechovou zkoušku a krátce nato ji kamery zachytily, jak si vyšla z domu na procházku. Herečka nakonec upadla, a také se musela přidržovat plotu.

„Státní zástupce podal v dané věci k Obvodnímu soudu pro Prahu 10 obžalobu na ženu ve věku 67 let pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky podle paragrafu 274 odstavce 1, 2 písmena a) trestního zákoníku, kterého se tato žena měla dopustit dne 23. května 2022 tím, že po předchozím požití alkoholických nápojů řídila osobní automobil a způsobila dvě dopravní nehody,“ citoval web Tn.cz státního zástupce pro Prahu 10 Richarda Houdka.

Dáda Patrasová měla loni autonehodu.

Vinu Dagmar Patrasová od samého počátku odmítá. Teď jí ale může hrozit až několik let vězení. „Lze toliko doplnit, že s danou právní kvalifikací trestní zákoník spojuje trest odnětí svobody ve výměře šest měsíců až tři léta, případně peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ informoval Super.cz už loni mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Nehoda se stala loni v pondělí 23. května v Benešovské ulici v Praze. Patrasová autem narazila do betonové zábrany s dopravním značením a zaparkovaného auta. Na místě zasahovala policie i hasiči. Nehoda se obešla bez zranění, Patrasová následně odmítla dechovou zkoušku.

Není to poprvé, co měla Patrasová autonehodu. 26. prosince 2018 bourala na pražských Vinohradech a nadýchala 2,5 promile. I tehdy se nehoda obešla bez zranění.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám