Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ačkoli některé univerzity nebývají na své bývalé studenty, kteří se stanou kontroverzním způsobem slavnými osobnostmi, zrovna pyšné, vysoká škola Trinity College Philosophical Society v irském Dublinu to vidí zcela jinak. Z vdovy po frontmanovi skupiny Nirvana Kurtu Cobainovi Courtney Love se škola rozhodla udělat jejich čestnou patronku. Zpěvačka na této škole v minulosti absolvovala dva semestry.

Sedmačtyřicetiletá Courtney se však do povědomí lidí nedostala jen jako členka skupiny Hole, herečka a bývalá žena Kurta Cobaina, s nímž má dnes již devatenáctiletou dceru Frances, ale především svými drogovými excesy a výstupy. Proto je docela s podivem, že se stala patronkou univerzity a částečně i pomyslným vzorem pro současné studenty školy.

Samotná Love byla z ocenění také překvapená a neskrývala svou radost. Tu však dávala najevo poněkud zvláštním způsobem. Podivně se klátila na křesle, koulela očima a předváděla komické grimasy. Aby toho nebylo málo, na svém šedém svetru lemovaném kožešinou zapomněla utrhnout visačky.

Reklama

Další články

Načítám