Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tento roztomilý chlapeček bývá často označován jako „zpívající herec a hrající zpěvák“. Proslavil se rolí totálně sjetého týpka, který obdivuje melodiku české hymny, ale kdyby na to přišlo, odříká vám znění našich zákonů. Už tušíte, o kom je řeč?

Jiří Macháček (45) se narodil 6. července 1966 v Litoměřicích. Po absolvování gymnázia vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, a jelikož ho to táhlo k herectví, které nakonec ve volbě povolání zvítězilo, také Ježkovu konzervatoř. Přijat byl také na DAMU, kterou ovšem nedokončil a herectví studoval také na dánské European Film Academy.

Kromě toho, že je Jiří známým hercem, diváci si ho pamatují především z role věčně zhuleného Jakuba ve filmu Samotáři, za kterou si dokonce odnesl Českého lva, nebo z dalších úspěšných filmů jako Muži v naději, Jedna ruka netleská, ke kterému napsal spolu s Davidem Ondříčkem scénář, nebo Nestyda, je také úspěšným muzikantem. Se svou kapelou MIG 21, ve které působí jako zpěvák a textař, vydal už několik alb a složil a nazpíval písničky k několika filmům.

Neznámé mu samozřejmě není ani divadelní herectví. Za svůj neobyčejný herecký projev si potlesk diváků vychutnává na prknech Divadla Na zábradlí, divadla Sklep nebo Divadla Na Jezerce.

Jiří Macháček je rozvedený a žije v Praze se svou partnerkou a matkou svých dvou dětí, dcery Berty a syna Antonína, animátorkou Kristinou Dufkovou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám