Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve Spojených arabských emirátech žije řadu let, ale takovou přírodní katastrofu ještě nezažila. Mohutné deště, které způsobily obrovské záplavy, Super.cz popsala spisovatelka Blanka Solařová Calibaba, která v jednom z emirátů pracuje jako učitelka.

„Záplavy byly mnohem horší v Dubaji, kde auta plavala po silnicích. V Abú Zabí jsme včera měli prudké deště, ale dnes již sluníčko. Samozřejmě byly zavřené všechny školy a většina podniků. Dnes ráno jsem byla na 10kilometrové procházce s kamarádkou a procházely jsme jen pár zablácenými oblastmi. Silný vítr poházel nejrůznější předměty a poškodil i palmy. V Abú Zabí to vypadá dobře, zato v Dubaji katastrofa,“ prozradila.

„Raději nevycházet z domu, varovala i vláda, ale ne každý poslechl. V Rás al-Chajma najel muž do vádí (koryta pro odtok vody – pozn.), samozřejmě ho to smetlo a zabilo. Byly výpadky proudu a největší slejvák za mnoho let. Voda byla v metru, v Dubai Mallu, zkrátka všude. A protože tu nejsou vybudované odpady, voda se bude držet na silnicích, než se odpaří. Je to něco jako stoletá voda v Česku. I muslimové varují: Modlete se doma, nechoďte do mešit,“ doplnila Blanka.

Ta Super.cz poslala i snímky a videa, které pořídil její bývalý manžel ze čtvrti v Dubaji, kde žije. Prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.

Reklama

Další články

Načítám