Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá reportérka a moderátorka Primy Andrea Antony se s fanoušky podělila o velmi bolestivou životní ztrátu. Dvojnásobná maminka se svěřila, že minulý rok přišla v desátém týdnu těhotenství o miminko.

„5 dní před pořízením téhle fotky jsem se na kontrole dozvěděla, že miminku, co v sobě už 10 týdnů nosím, netluče srdíčko a že jsem spontánně potratila. Paradoxně jsem se po probuzení z narkózy na pokoji po revizi dělohy těšila právě na tenhle moment. Byla jsem si totiž jistá, že chci tuhle skutečnost s vámi sdílet, ale zároveň jsem věděla, že ji budu schopná sdílet až ve chvíli, kdy další těhotenství dopadne dobře a já budu mít doma zdravé miminko,“ svěřila se Andrea na sociálních sítích se slovy, proč tohle téma a skutečnost chtěla sdílet.

„Ač se o tom moc nemluví, spontánním potratem končí v prvním trimestru až 20% těhotenství. Asi byste se divili, kolik žen ve vašem okolí ho zažila. Často o tom ale ani nikdo neví, protože v prvním trimestru si zprávu o těhotenství necháváme jen pro ten nejužší okruh lidí. Ani v mém okolí o tom moc lidí nevědělo a vlastně se to nejspíš dozví až teď tady,“ uvedla maminka dvou krásných a zdravých dětí se slovy, že v době, kdy přišla o své dítě hledala příběhy žen, které si prošly stejnou ztrátou. A právě v těchto příbězích našla i určitou útěchu.

„Při zpracovávání zprávy o potratu jsem si na internetu pro útěchu hledala příběhy žen, které si prošly tím stejným, co já, a hrozně mi to pomohlo. Vědět, že se to stává běžně. Že je to vlastně dobře, protože tělo samo vyhodnotilo, že s miminkem není něco v pořádku, nebo není dost silné. Že to není moje vina. Že se to nemusí opakovat. A proto to všechno píšu i já právě teď sem. Pro všechny z vás, které si něčím podobným procházíte, nebo jste si tím prošly. Bylo mi to hrozně líto u mě a je mi to stejně tak líto i u vás. Ale bude líp. Vaše miminko na vás ještě čeká, tak jako na mě čekal můj Fredy,“ dodala Andrea Antony, které pod příspěvkem spousty fanynek děkuje za otevření tohoto těžkého tématu.

Reklama

Další články

Načítám