Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pondělí ráno oblétla Česko informace o smrti mladé zpěvačky Patricie Burda Janečkové na rakovinu prsu. Zastihla i její nic netušící bývalou kolegyni Kateřinu Pechovou (37). I se svým manželem Peterem Pechou (34) s Patricií hrála a o tom, že se jí rakovina vrátila a opět udeřila, neměla tušení. A hned poté musela moderovat konferenci právě na téma rakoviny prsu.

"Byly jsme kolegyně z divadla, párkrát jsme spolu točily videa pro divadlo v Pardubicích, můj muž s ní hrál ve West Side Story v Ostravě. Musím říct, že nás to velmi zasáhlo. Vůbec jsem nevěděla, že se to Patricii vrátilo. Byla skvělá v tom, že na svých sociálních sítích vedla osvětu o rakovině prsu. Ta zpráva mě zasáhla, právě když jsem mířila na moderování akce Pink October, která se této problematice věnuje," řekla Super.cz Kateřina.

"Ta zpráva pro mě byla šok, musela jsem to zpracovat, s manželem jsme si telefonovali. Je to obrovská ztráta pro její rodinu, manžela, kolegy. Je mi to moc líto," dodala.

Konference na téma prevence rakoviny prsu se jí na druhou stranu moderovala ještě s větším zaujetím. "Na začátku jsem sice měla chmurné myšlenky, ale pak jsem si řekla, že právě tohle má smysl. Šířit osvětu hlavně o prevenci, o samovyšetření prsou. I kdyby to mělo pomoci jedné jediné ženě zachránit život," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám