Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vyrostli v dětském domově a se životem se dokázali poprat. Řeč je o modelce Veronice Kašákové (34), která založila i nadační fond právě pro děti z dětských domovů, a jejím bratrovi Karlu Kašákovi, který se stal moderátorem. O takové budoucnosti se jim kdysi ani nesnilo.

„Zrovna včera jsem přemýšlela, kde se to ve mně vlastně vzalo. Jako matka zpětně přemýšlím o tom, co nám rodiče udělali. A myslím si, že když vám lidi tu cestičku neumetou, jsou ty děti asi silnější, protože musejí. Jinak v té komunitě nepřežijí. Já byla zdravě naštvaná na celý svět a lidi kolem sebe. A prvotní myšlenka byla: Já vám ukážu! Dneska už to samozřejmě dělám pro sebe, svoji rodinu,“ svěřila se Veronika.

Hodně jí pomohly také terapie, k nimž konečně přemluvila i svého staršího bratra. „Já na terapie chodím už deset let a každé Vánoce jsem mu dávala voucher a nikdy nešel. Teď, když už jsem na něj veřejně práskla, že se rozhodl chodit, tak je to závazek a musí. Klukům se vždycky říkalo, že kluci přece nepláčou, takže možná ty negativní a destruktivní vzpomínky někam zakopali, ale ony se derou na povrch v jiných podobách. Jsem na bráchu pyšná, snad to dotáhne,“ dodala.

A jsou v kontaktu s rodiči, kvůli kterým v dětském domově skončili? „Ano. Táta mi dneska zrovna dvakrát volal a přemýšlela jsem nad tím, že bych mu řekla, aby přišel. Ale ještě si dám trošku načas. Ale kontakt máme, i když většinou online anebo telefonní. A  s mámou je to to samé,“ uzavřela na křtu kalendáře Odvaha snít pro svůj nadační fond, který její bratr moderoval.

Reklama

Další články

Načítám