Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rodina Ivety Bartošové (†48) včera vydala oficiální prohlášení, že se rozhodně nezúčastní pohřbu organizovaného Ivetiným manželem Josefem Rychtářem (66). Pompézní pohřeb je podle nich nedůstojný a ještě více by traumatizoval rodinu.

"Podaří-li se zabránit panu Rychtářovi v jeho odhodlání nevydat rodině ostatky zemřelé, budou bez účasti médií uloženy do rodinného hrobu v kruhu nejbližších příbuzných," stojí mimo jiné v prohlášení příbuzných zpěvačky.

A právě poslední věta značí, že rodina je rozhodnutá plánům Rychtáře zabránit. Chtějí, aby tělo zpěvačky bylo vydáno rodině. A i pokud by nebylo, budou se bránit. Podle právníka mohou například zažádat o takzvané předběžné opatření, které by znemožnilo Rychtářovi nakládat s tělem a pohřeb by pak soud svěřil například mamince Ivety Svatavě.

Podle posledních informací ale policie Rychtářovi nakonec uvolní tělo zesnulé v pondělí či v úterý. Rychtář trvá na veřejném pohřbu, ale je možné, že své stanovisko ještě přehodnotí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám