Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Film Maestro přijde do kin až na konci roku, ale už teď budí vášně. Po zveřejnění traileru s Bradleym Cooperem (49) v hlavní roli hudebního skladatele a dirigenta židovského původu Leonarda Bernsteina lidé kritizují protetický nos, který je součástní jeho masky. S tím souvisí také kritika obsazení nežidovského herce.

„Opravdu nebylo nutné nasadit Bradleymu Cooperovi pro roli Leonarda Bernsteina ten podivný protetický nos,“ zní v jednom z umírněných komentářů. „Bradley Cooper si nasadil šíleně velký protetický nos a my bychom se měli tvářit, že je to cool a normální?“ ptal se jiný už podrážděněji.

„Židovští herci ani nedostali šanci se o roli žida ucházet, zatímco nežidovský herec ho ztvárňuje jako karikaturu. Nechci útočit, jen zkrátka všichni vidíme, že je to špatně a chceme to udělat správně. Máme právo požadovat správné zastoupení,“ napsala další uživatelka. Jiná neváhala použít spojení „antisemitská karikatura“.

Cooper snímek také režíroval a koprodukoval spolu s Martinem Scorcesem, Stevenem Spielbergem a Toddem Phillipsem.

O námět měl zájem i herec s židovskými kořeny Jake Gyllenhaal, který však podle informací zahraničních médií neuspěl v boji o práva k použití materiálů o Bernsteinovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám