Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už více než rok bojuje moderátor Luděk Hrzal (57) s leukemií. DJ, kterého znají nejen posluchači Evropy 2, ale také fanoušci hudebního pořadu SOS, měl v rámci léčby dostat kostní dřeň od dárce z registru. Ten ovšem onemocněl, což situaci dost zkomplikovalo.

„Ráno mi zvoní telefon. Haló! Dárce vašeho taťky onemocněl. Musíte darovat vy. Čumím do jednoho bodu a tečou mi slzy. Všechny předešlý strachy jsou najednou pryč. Teď je tu něco většího,“ popsala osudný den moderátorova dcera Lucie, která svému tátovi bez váhání život zachránila.

„S taťkou si teď děláme srandičky, že už se mě nikdy nezbaví, a polemizujeme nad tím, jestli teď budeme propojeni i myšlenkami,“ pokračovala Lucie na svém facebookovém účtu a vyzvala své fanoušky a přátele, aby se do registru dárců zapsali.

Na tom svém své dceři veřejně poděkoval i Hrzal: „Je mi jeden měsíc. Dnes je to třicet dnů od transplantace kostní dřeně od mé dcery Lucie. Dnes je to 310 dní od diagnózy mé nemoci,“ uvedl DJ v jednom z několika příspěvků z nemocnice, které na Facebook vyvěšuje.

Foto: ČTK / Kratochvíl Jaroslav
Luděk Hrzal na archivním snímku
Související témata:
Luděk Hrzal
Dárcovství kostní dřeně

Reklama

Další články

Načítám