Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bodyguard, který o zpěvačku Taylor Swift (34) pečoval během turné Eras, odletěl z USA do rodného Izraele. Přidal se k dalším vojákům z Izraelských obranných sil, kteří brání svou zemi proti teroristům z hnutí Hamás. Jméno muže média nezveřejňují.

Zprávu zveřejnil novinář Eran Swisa z Israel Today, podle kterého se muž narodil v izraelském kibucu (bez bližšího upřesnění), dlouhodobě ale žil v USA. Není jasné, jak blízkým spolupracovníkem Taylor Swift byl.

„V USA jsem měl skvělý život. Získal jsem práci snů, kterou miluji, skvělé přátele, jež mohu nazvat rodinou, a velmi pohodlný život. Nemusel jsem se vracet… Ale nemůžu stát v pozadí, když jsou (izraelské) rodiny vyvražďované a ve svých domech upalované zaživa!!! Už kvůli tomu, že jsem Žid nebo že jsem Izraelec,“ cituje magazín Variety zmíněného Swisu.

„Zatímco jedna strana chrání miminka, děti a staré lidi, druhá je používá jako lidské štíty!!! Pro zvířata na celém světě by byla urážka je nazvat zvířaty, ale tohle nejsou lidi,“ uvedl na adresu Hamásu. „Nejenže jsem na straně Izraele, jsem přímo tady. Jsem na straně lidskosti. Nebuďte na špatné straně historie!! Nebuďte v pozadí a nemlčte… Buďte s Izraelem, s humanitou!“ vzkázal bodyguard.

Taylor Swift s bodyguardem (vpředu), který odletěl bojovat za Izrael.

Jako dobrovolník se do války zapojil také izraelský herec Lior Raz známý ze seriálu Fauda. Na svém profilu uvedl, že se pokusil zachránit rodiny z izraelského města Sderot, které bombardovalo hnutí Hamás. „Vydal jsem se na jih, abych se připojil k bratrům ve zbrani, ke stovkám statečných dobrovolníků, kteří neúnavně pomáhali obyvatelům na jihu Izraele. Byli jsme vysláni do bombardovaného města Sderot, abychom vytáhli dvě rodiny. Nebojte se!“ uvedl.

Reklama

Další články

Načítám