Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mezi zpěvačkami Kelis (42) a Beyoncé (42) to momentálně pěkně vře. První zmiňovaná totiž nedávno obvinila svou slavnější kolegyni z krádeže, když část její zřejmě nejslavnější písně Milkshake Beyoncé použila ve svém songu Energy na svém novém a dlouho očekávaném albu Renaissance.

Dvaačtyřicetiletá umělkyně tvrdí, že Beyoncé použila úryvek zmiňované skladby z její desky Tasty z roku 2003 na svém novém albu bez povolení. Kelis uvedla, že byla šokovaná a rozzlobená, že ji o tom nikdo předem neinformoval.

„Jsem opravdu naštvaná, protož míra neúcty a naprosté ignorance všech tří zúčastněných stran je ohromující. Někteří lidé v této branži nemají duši ani čest a všechny nechali zmást,“ nebrala si například servítky Kelis.

Když například jedna ze sledujících vyjádřila v komentářích nadšení ze spolupráce zpěvaček, Kelis se opět neudržela a odvětila: „Není to spolupráce, je to krádež.“

Na albu Renaissance je pouze zmínka o autorech písně Milkshake, jimiž byli Pharrell Williams a Chad Hugo, známí též jako The Neptunes, na rozdíl od Kelis, jež nikde uvedena není. Na webu Beyoncé se objevilo vysvětlení, že píseň byla nově interpolována, čímž se změnil stávající zvuk písně.

Beyoncé, jež tvrdí, že na svém sedmém studiovém albu pracovala dlouhé tři roky, si zřejmě svůj velký návrat představovala jinak. Potíže měla i s další písní Heated, v níž pro změnu použila výraz ‚spazzin‘, jež je slangovým výrazem pro popis ztráty kontroly ve fyzickém či emocionálním smyslu, ale používá se stále méně, jelikož slovo pochází z výrazu ‚spastic‘, tedy formy svalové slabosti (spastické paralýzy) typické pro dětskou mozkovou obrnu. Zpěvaččin tým už se za jeho použití omluvil a přislíbil, že slovo bude nahrazeno jiným výrazem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám