Hlavní obsah
Článek

Příčiny dalšího psychického kolapsu Ivety Bartošové (†48), která, jak Super.cz upozornil jako první, byla v pondělí umístěna na psychiatrickou kliniku na Karlově náměstí, jsou mnohem hlubší než by se mohlo zdát! Podle důvěryhodných zdrojů se zpěvačka dostala do potíží nejen kvůli své labilitě a závislosti na alkoholu, prášcích a milenci Domenicu Martuccim, ale také kvůli astronomickým dluhům.

"Otec Artura Ladislav Štaidl chtěl na podzim zaplatit dluh na domě, který má Iveta na hypotéku. Když ale viděl, že kromě toho dluží ještě další asi čtyři miliony na směnkách a půjčkách, řekl jí, ať vyhlásí osobní bankrot," sdělil Super.cz zdroj velmi blízký zpěvačce. K dnešnímu dni je dluh na domě přes pět milionů korun, o ostatními dluhy to celkem dělá devět milionů. Bartošová na domě kvůli špatné platební morálce za celou dobu splácení uhradila jen čtyři sta tisíc, ostatní miliony jdou na pokuty a úroky z prodlení.

Kromě toho ale na pěnici čeká smečka hladových vlčáků mavájících v rukách směnkami. "Iveta si bohužel posledních několik let na svůj drahý provoz napůjčovala strašné částky. Sice měla turné, ale v každém sále se prodalo maximálně pět deset vstupenek, ostatní se musely rozdat zadarmo, aby měla Ivetka pocit, že je hvězda a lidé na ni stále chodí," tvrdí náš informátor.

Částky se podle něj pohybovaly od sto tisíc do čtvrt milionu, objevily se ale i větší sumy. A většina ze směnek je již dávno splatných. "I kdyby Bartošová vydělávala dvě stě tisíc měsíčně, není to schopná nikdy splatit," upozorňuje pramen.

Kromě toho třeba již před téměř rokem a půl inkasovala od vydavatele půlmilionovou zálohu na knihu, která se měla začít prodávat u příležitosti jejích letošních pětačtyřicátých narozenin. Iveta ale nestačila napsat ani písmenko a vydavatel prý chce buď knižní trhák nebo peníze i s úroky zpět.

A právě prozření Ivety, která si konečně začala uvědomovat to, kolik má na sebe navěšených dluhů, bylo zčásti příčinou toho, proč se začala zase oddávat pití a upadat do depresí. A i když všem okolo vyprávěla, jak je vše sluníčkové a v pořádku, její psychický stav se dál zhoršoval. Právě proto ji její manažer Richard Dušák donutil jít se léčit. "Nefiguroval tam rozhodně žádný další pokus o sebevraždu. Iveta byla ale sesypaná a neschopná normálního funogvání. Řekl jsem jí, aby si mě po čase třeba proklela, ale že to musím udělat a dostat ji na léčení. Už jen proto, že ji mám rád," svěřil se Super.cz manažer Dušák.

Kam během hospitalizace Bartošové umístí Artura Štaidla, se neví, spekuluje se však o tom, že tentokrát se o syna nebude starat otec Ladislav Štaidl, ale Ivetina blízká kamarádka.

Související témata:

Další články

Načítám