Hlavní obsah
Článek

Není nad to mít slavnou Carnegie Hall kousek od domu, v němž bydlíte. Své o tom ví i Martina Formanová (58). I díky tomu si vdova po slavném režisérovi mohla užít koncert, s nímž se na jedné z nejprestižnějších scén blýskli 4 Tenoři.

„Strašně moc jsem si to užila. Vidět český umělce vystupovat v New Yorku je vždycky hrozně hezkej pocit. Písničky byly vybraný skvěle, atmosféra v sále taky, lidi si to užili. Ať už to byly lidovky, nebo třeba hit Lady Carneval,“ prozradila Formanová.

Přestože žije v Americe hodně dlouho, domů se vrací často. V Česku má hodně kamarádů, sestru, své knihy píše česky. S rodnou zemí je proto pořád spjatá. „Daří se mi propojit svoje americké přátele s českými. Ti američtí znají hodně lidí z českého showbyznysu, protože je u mne potkali, pak jedou se mnou do Prahy a tam se znovu setkají. Je to radost, když se ten svět takto prolíná,“ pochvaluje si spisovatelka.

Psaní vlastně nevnímá jako práci, je pro ni spíš koníčkem. Vydala už několik knih a nyní se pustila do psaní scénáře. „Je k seriálu pro Českou televizi, mělo by se začít točit v dubnu příštího roku. Je to takový komediální seriál o lidech středního věku,“ nechala se slyšet Formanová.

Kromě psaní stíhá spoustu dalších věcí. „Moc ráda vařím. V domě máme tělocvičnu, tam si občas zajdu na pilates nebo jdu plavat,“ prozradila spisovatelka. Její záliba v plavání není pro fanoušky ničím novým. Její momentky od bazénu milují, nemluvě o tom, že to Martině vždycky náramně sluší.

Vedle nešlápla ani v Carnegie Hall. Tam sice plavky byly tabu, její dokonalá postava, kterou by jí mohly závidět i náctileté dívky, ale vynikla i tak.

Další články

Načítám