Hlavní obsah
Článek

Český a slovenský hudební rybníček by brzy mohli rozvířit zpěváci, kteří pronikli do finále X Factoru. Díky čtyřem soutěžním kategoriím může vzejít nový nástupce Lucie Bílé, Karla Gotta i domácích kapel.

Udílení hudebních cen je v posledních letech dost fádní a stále se opakují stejná jména. Neotřesitelnou pozici Karla Gotta narušil jen Tomáš Klus a Lucii Bílé šlape na paty Lucie Vondráčková. Nové neokoukané tváře a neoposlouchané hlasy by mohly vše změnit.

Porota X Factoru sestavila finálovou osmičku, která má největší šanci ve stávající konkurenci uspět. Černým koněm hudební soutěže je dívčí trio Joy$, které je tvořené Jitkou Moulisovou, Katarínou Talánovou a Laurou Vizvaryovou. Každá z nich se přitom o postup ucházela samostatně. V kategorii skupin jim však konkuruje pár Ricco a Claudia, který na castingu dojal celé publikum. Richard je totiž už pět let upoután na invalidní vozík.

Ještě dojemnější příběh má však osudem těžce zkoušená Brigita Szelidová, která je ve 48 letech nejstarší finalistkou a má potenciál následovat příběh Susan Boyle. V kategorii +28 let spolu s ní postoupil Peter Bažík, který už to zkoušel v SuperStar.

V přímých přenosech mu ale budou konkurovat mladší fešáci Tibor Gyurcsík a Matěj Vávra. Velký souboj se dá očekávat i u něžného pohlaví, které reprezentují nespoutaná Katarína Ščevlíková a Marina Laduda s latinskoamerickými kořeny.

Osm finalistů X Factoru najdete v galerii. Po nedělním prvním přímém přenosu jeden z nich o svou životní šanci přijde.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám